plaatsen gebint vierkant 155a612

Over Ons

Gebinten.nl is een initiatief van Huiskamp Bouwbedrijf in samenwerking met de historische houtzagerij ‘De Lintumsmolen’. De houtzagerij is oorspronkelijk gesticht door bewoners van het scholtengoed ‘Het Lintum’ in Winterswijk. 
Een scholtengoed is ontstaan als een beheersinstituut voor de graven van Gelre teneinde de landerijen te ontginnen en agrarisch te gebruiken, met de medewerking van verschillende pachtboeren, waarbij een deel van de opbrengst moest worden afgedragen aan het hof. De naam ‘Scholte’ betekent dan ook ‘schuldig’ voor het af te dragen gedeelte van de oogst.

Door de bosrijke omgeving van Winterswijk werden voor het onderhoud en de nieuwbouw van gebouwen ter plekke zagerijen en steenbakkerijen gesticht. Hiervan is ‘De Lintumsmolen’ een voorbeeld.

De Lintumsmolen

Bij houtzagerij ‘De Lintumsmolen’ bevindt zich de timmerwerkplaats van Huiskamp Bouwbedrijf. Hier werken bedreven timmerlieden die beschikken over historische vakkennis die niet overal aanwezig is. Zij weten alles over originele constructies en de daarbij behorende verbindingen en afwerkingen.

Geschiedenis

Wanneer Huiskamp Bouwbedrijf precies is opgericht is onbekend, maar de oudste factuur dateert uit 1897.

Origineel gebintwerk wordt tegenwoordig weer veelvuldig toegepast in nieuwe woningen; het schept immers een zeer speciale sfeer. Wij kunnen u van dienst zijn bij het aanvullen en herbouwen van gebouwen met oude houtconstructies.

Door onze specialistische kennis werken wij voor klanten uit heel Nederland. Om u een indruk te geven van onze werkzaamheden hebben we hier een aantal cases voor u geselecteerd.

Daarom kies je voor Gebinten

  • Team van vakmensen
  • Jarenlange ervaring
  • Ambachtelijke werkwijze (zonder CNC machines)
  • Authentieke details
Afbeelding: Bouwbedrijf Dijkstra (19)

Referentiewerken

Om u een indruk te geven van onze werkzaamheden hebben we een aantal referentiewerken voor u geselecteerd.